80

Snabb morgon frisyr




Tvinna upp håret i en snodd.








God morgon alla fina! Tidig morgon på väg till jobb och dagis. Man har inte många minuter åt sig själv på mornarna när man har två små barn så då gäller det att göra i ordning snabba frisyrer, här är ett tipps på en enkel romantisk look :) Ha en underbar torsdag och var rädda om er. ♥


Kommentarer
Postat av: Sabina

snyggt =)

2011-12-15 @ 16:13:22
URL: http://sabinamalmberg.blogspot.com
Postat av: Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta

sv.



Hej! Tack för din kommentar. Jag är inte "fixerad". Jag är medveten om hur normer, strukturer och könsroller påverkar oss och framförallt våra barns inre utveckling och utifrån det väljer jag att fostra mina barn med fler möjligheter och mer frihet. Samt berättar om det för de som inte är lika medvetna på min blogg.



Att förklara genus på ett par rader är omöjligt,jag skulle verkligen rekommendera att du läser lite mer i min blogg! Strunt i övriga inlägg och gå rakt på min genus/feminism/normer-kategori: http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/category/feminism.html



Det är ett par sidor, men bläddra gärna igenom den och LÄS! Jag lovar att du kommer få en bredare bild och kanske t.o.m hitta en massa gobitar som du kan ta till dig.



Du har nämligen missförstått lite, vilket är lätt hänt om man inte är insatt.



Men jag ska bemöta det du skrev i din kommentar:



1. JA! Klart tjejer ska få vara "tjejiga". Eller inte. Och pojkar med om det är det. Genus handlar inte om förbud, rätt och fel eller att man måste vara på ett sätt. Tvärtom. Men som det ser ut idag så formas barn efter en ganska snäv könsroll. Tjejer får inte välja om de ska vara tjejiga eller inte, för de fostras in i sin könsroll med allt vad det innebär. Tjejer får inte inte vara tjejiga och pojkar? De får ABSOLUT inte vara tjejiga för då bestraffas de.



Genus handlar om att upplösa rollerna och ge barn möjligheten att vara den de verkligen är, oavsett vilket kön de tillhör. Tjejjiga flickor, pojkiga flickor, tjejiga pojkar och pojkiga pojkar och allt där emellan. Hänger du med?



2. Ingen förbjuder klänningar eller rosa eller dockor eller bilar. Min barn har kläder i ALLA färger, både bilar, dockor och massa annat osv. Däremot så påverkar de kläder vi klär oss i hur vi uppfattas. Och hur vi uppfattas påverkar hur vi blir bemötta och hur vi blir bemötta påverkar hur vi utvecklas och den självbild vi får. Alltså, som genusmedveten så tänker man på det när man köper kläder.



Genus handlar inte om förbud. Det handlar inte om att byta roller. Det handlar om att ge barn 100 möjligheter istället för en av de två som finns idag.



Läs gärna:

"vad är genus?" http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2010/august/utkast-aug-18-2010.html



samt



"grundkurs i genusmedvetenhet, könsroller":

http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2011/may/en-grundkurs-i-genusmedvetenhet-konsroller.html



men som sagt, läs hela kategorin! Jag skriver om alla aspekter jag kan, för ämnet är så enormt stort.

2011-12-15 @ 21:49:46
URL: http://ladydahmer.se
Postat av: therese

Sv: Ja, fast nu är jag hemma! kallt som tusan var det här :(



Oj vad fint! undra om man kan själv göra så. mitt hår lägger sig platt och tråkigt direkt

2011-12-16 @ 16:32:59
URL: http://tinythess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
prinsar&prinsessor -